תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות
RESISTANCE CINEMA PRESENTS: On Counter-Zionist Film Strategies, lecture by Rotem Sudman and screening of Route 181 dir. Michel Khleifi & Eyal Sivan
14.4.24, 16:30
SUNDAY, April 14
doors 19:30
lecture + film 20:00
2003 | Hebrew and Arabic with English subtitles | 90 minutes
The lecture will be presented in Hebrew.
What are we resisting when we are resisting Zionism? How can we translate such resistance into film-form? What tools and strategies can be applied, cinematically, to convey this countering position? The lecture will attempt to address these issues, focusing primarily on aspects of time and temporality. The lecture will be followed by a screening of the first chapter of Michel Khleifi and Eyal Sivan's 2003 film, Route 181, which will be used as a case study for cinema's potential to counter Zionism by embracing a Palestinian approach to time.
On 29 November 1947, the UN General Assembly passed "Resolution 181", calling for the partition of Mandatory Palestine into two states. The resolution was never implemented.
Half a century later, in summer 2002, Palestinian director Michel Khleifi and Israeli director Eyal Sivan embark on a cinematographic journey along the unrealised partition border, a path they call "Route 181."
The result is a meditative documentary odyssey of four and a half hours (divided into three self-standing chapters), presenting fragments of encounters between the filmmakers and the land's inhabitants and scenery. With the camera merging their two points of view into one, Khleifi and Sivan observe the geopolitical reality around them while also actively challenging it, as they confront their interviewees with the space and its history.
למה אנחנו מתנגדים כשאנחנו מתנגדים לציונות? איך ניתן לתרגם את ההתנגדות הזו לשפה קולנועית? באילו כלים ואסטרטגיות קולנועיות נוכל להשתמש כדי לייצג את העמדה המתנגדת הזו? ההרצאה תבקש להתייחס לשאלות האלו, ותמקד את הדיון באספקטים של זמן וטמפורליות. אחרי ההרצאה נקרין את החלק הראשון של סרטם של מישל ח'לייפי ואייל סיון מ-2003, דרך 181, שישמש כמקרה בוחן להציג דרכו את היכולת של הקולנוע להתנגד לציונות באמצעות אימוץ גישה פלסטינית לזמן.
הקרנה: דרך 181: רסיסי מסע בפלסטין-ישראל (מישל ח'לייפי ואייל סיון, 2003)
ב-29 בנובמבר 1947 התקבלה בעצרת הכללית של האו"ם "החלטה 181" לחלוקת פלסטין המנדטורית לשתי מדינות. ההחלטה לא יצאה לפועל מעולם. כחצי מאה לאחר מכן, בקיץ 2002 ,יוצאים הבמאי הפלסטיני מישל ח'לייפי והבמאי הישראלי אייל סיוון למסע מצולם לאורך אותו תוואי חלוקה בלתי ממומש, מסלול המכונה על ידם "דרך 181". התוצאה היא אודיסאה תיעודית מדיטטיבית בת ארבע וחצי שעות (המחולקות לשלושה פרקים עצמאיים), המאגדת בתוכה רסיסי מפגשים בין צמד היוצרים לבין נופי הארץ ושוכניה. כשהמצלמה מאחדת את שתי נקודות המבט שלהם לאחת, ח'לייפי וסיוון מתבוננים במציאות הגיאופוליטית סביבם, אך גם מאתגרים אותה באופן פעיל כשהם מעמתים את המרואיינים שלהם עם המרחב וההיסטוריה שלו.
*התשלום לאירוע במתכונת שלם.י כפי יכולתך כאשר כל ההכנסות תרומה למערך סלי המזון של תרבות של סולידריות.
*תתאפשר כניסה של 18+ בקניית כרטיסים מראש. קניית כרטיס בכניסה תתאפשר ל23+/21+ בהתאם להנחיות הבית רומנו.
*בבית של סולידריות אין מקום להתנהגות גזענית, טרנספובית, סקסיסטית והטרדות/אלימות מכל סוג.
*ישנו מעלון המהווה הסדר נגישות לבית של סולידריות, אנא צרו איתנו קשר מראש לתיאום גישה עבור נכים.